Dunkerque toch niet gehaald

Dunkerque toch niet gehaald

We hebben problemen gekregen met onze rolgenua. De afgelopen dagen hebben we zeer veel wind (tegen) en regen gehad dus konden ook niet veel. We hebben gisteren de vouwfietsen gepakt en zijn naar Westende-Bad gefietst. Lekker uitwaaien op het strand. Ook hier werden we weer verrast door een zeehond. Deze bleef rustig op het strand liggen. Hij was een ware attractie voor alle badgasten….

Doordat het gisteren de dag van de Arbeid was in België, een officiële feestdag is het rolgenua probleem pas vandaag verholpen en is het nu helaas te laat om nog weg te gaan. Als we nu gaan, komen we niet voor het donker aan. Helaas dus nog een nachtje hier maar nu hebben we besloten om onze tijd in te gaan halen. Dit betekent morgen om 5.00 uur op. Reden is dat je vertrekt bij hoogwater Dover +2 of +3 uur om Boulogne-Sur-Mer te halen. Dit is een tocht van 52 mijl en als we rekenen met 5 mijl per uur gaat dit 10 uur duren. Maar omdat een getij 6 uur duurt, willen we profiteren van 5 uur stroom mee + 2 uur doodtij. Door dit te doen kunnen we in totaal zo’n 6 mijl “extra” mee nemen. Dat betekent 1 uur minder varen. Aangezien hoogwater Dover vanacht om 2:55 uur is en we toch nog een beetje willen uitslapen gaan we hierom om 6 uur weg. Dus als alles goed gaat komen we morgen om 15:00 uur aan.

0 miles

Hieronder de getijstroom per uur t.o.v Dover waar we HW-2 als voorbeeld hebben gebruikt. Bron Reeds 2018 Nautical Almanac


9 gedachten over “Dunkerque toch niet gehaald

  1. Wat een super leuke blog, hij is dagelijks up to date, heeft links naar YouTube filmpjes, links naar actuele positie via Marine Traffic en links naar nautische informatie.
    Kortom, heel leuk om te volgen.

  2. Hoi Louis !!
    Welkom in Frankrijk !!! Geniet er lang van !!
    Mooi site, blog en leuke videos !!!
    Als men zegt in Frankrijk, “Bon vent!!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *