Nieuwpoort

Nieuwpoort

Bijtijds richting Nieuwpoort, het begint met een rustig windje. Maar nog geen half uur onderweg moeten we de zeilen reven. En met het passeren van de grens kunnen we onze eerste gastenvlag hijsen.

Nadat we Zeebrugge passeren moeten we onze koers wijzigen en is de wind weer pal tegen. We overleggen maar we zijn het snel eens, we hebben geen zin met deze regen onder zeil te gaan kruizen. Dus besluiten we de motor te starten en de zeilen te strijken. Toch lekker dat je keuzes hebt en het is goede keuze. Nu we zo dicht bij de kust varen kunnen we de kustlijn ons opnemen. Blankenberge beschikt over een vergelijkbare pier als in Scheveningen en verder zien we dat er heel veel flat gebouwen staan. De plaatsen lijken elkaar te kopiëren en als je niet bijhoud welke plaats je gepasseerd hebt zou je de ene met de andere verruilen.

Vlak voor Nieuwpoort worden we onthaald door vele vissers. Het is even slalommen tussen de vele bootjes.


Nadat we hen gepasseerd hebben komen we in een plaatselijke zeilwedstrijd terecht en met hen varen we gebroederlijk Nieuwpoort binnen. Mensen op de wal zullen wel gedacht hebben dat het een internationale wedstrijd was. Want naast de Belgische vlag varen we ook tussen Fransen en wij verdedigde onze nationale trots. Uiteindelijk leggen we aan en liggen we in de haven met uitzicht op deze 2 inwoners.

40 miles

8 gedachten over “Nieuwpoort

 1. Lieve Angelique en Louis,

  Wat een spannend verhaal en wat leuk om zo op de hoogte gehouden te worden. Dapper hoor.
  Het lijkt me zo erg dat het zo koud is. We zijn benieuwd naar de volgende verhalen.
  Gr. Rob en Doreen

 2. Nu jullie Nederlandse wateren verlaten hebben is het avontuur echt begonnen. Mooie plaatjes.
  Prettige dag verder tussen de zeilers.
  Groetjes

 3. Hey Sailors,

  Wie schrijft er zo leuk verhalend?
  Beiden of om de beurt?
  Super leuk jullie tot nu toe winderige reisverhalen te lezen!
  Ik hoop dat de wind wat gunstiger gaat waaien en er droger weer jullie kant op komt en dat Normandische kusten spoedig aan jullie horizon verschijnen.

  Grtjs uit een eveneens kil en regenachtig Almere.
  Raghild en Patrick.

 4. Leuk om jullie ervaringen te lezen 🙂
  Met de foto’s erbij krijgen we ook nog een visueel beeld van de reis. Ik kijk uit naar jullie volgende berichtje. Op naar Frankrijk.

 5. Zo te lezen gaat het allemaal goed en hebben jullie al helemaal het gevoel te pakken. Fijn.
  Hier ook alles goed. Vrijdag natuurlijk Koningsdag en ook dit jaar zijn we weer om half 5 ’s ochtends op ons kleedje gaan zitten. Althans “we”, ik dus. Lisa was niet helemaal lekker dus ik heb haar laten slapen. Om 7 uur kwam ze het team versterken. Om 12:00 uur vond ik het wel welletjes geweest en hebben we afgebroken. Even over de braderie (de kraampjes stonden niet meer op het marktplein maar nu alleen nog vanaf de Bruna tot aan de splitsing Eemnesserweg). Daarna lekker even thuis geweest. Warm bad genomen, want echt warm was het die dag niet en als je al vanaf half 5 staat wordt je toch wel een beetjes koud. Natuurlijk daarna in slaap gevallen op de bank, totdat Marel er genoeg van had en vond dat we nu toch echt wel moesten gaan, want we hadden voor Loetje afgesproken. Was daar erg gezellig en een hoop lol gehad. Om een uur of half 7 kinderen gebeld, want die waren thuis en lekker bij Loetje gegeten (dat is onderhand traditie geworden). Daarna lekker naar huis en vroeg naar bed. Al met al een leuke Koningsdag. Zaterdag moest Jef invallen bij de MO17 (de keeper van de MO17 had zijn pink geblesseerd en Jef valt nu al een paar weken in). Ze moesten de kwart finale van de beker spelen, dus spannend. Uiteindelijk net voor tijd tegenpartij 1-1 gelijk gemaakt en toen penalty’s. Wat spannend was het, maar de tweede ging op de lat en de 4e hield Jef tegen, dus ze waren door. Was wel even een feestje voor de boys. Zondag natuurlijk weer schoongemaakt en om een uur of 4 naar de poffertjeskraam voor de eerste keer. Jef moest namelijk daar werken en Marcel vond het daarom wel leuk om Poffertje te eten. Weet niet of Jef het zo leuk vond :-).
  Nu weer aan het werk op de Businessball en kinderen hebben nog de hele week vakantie.
  We hebben ons ook weer ingeschreven voor het Volleybal toernooi met Hemelvaart en hopelijk wordt het een beetje mooi weer.
  Hartstikke leuk om jullie verhalen te lezen en ik zal je een beetje op de hoogte houden van het leven hier, als is het allemaal niet zo heel spannend, maar misschien toch leuk om te weten.
  Nog veel vaar plezier doe voorzichtig. Dikke kus van ons.

  1. Leuk om te horen wat er zoal bij jullie gebeurt. We houden contact. PS pagina van “waar zijn we” werkt nu wel.
   Liefs Angelique en Louis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *