Ajaccio

Ajaccio

Om 8.55 uur gaan we anker op en verlaten Calvi. We gaan voor de wind dus kunnen zeilen. We ronden Ile de Gargalu. Als we bij Cap Rossu komen dan draait de wind door de kaap. We gaan uiteindelijk motorzeilen omdat we te langzaam gaan en voor het donker aan willen komen. We varen tussen de eilanden van Iles Sanguinaires door en varen de golfe d’Ajaccio in. We moeten nog 6 mijl varen voordat we het anker kunnen laten vallen voor het strand van Ajaccio.

We bezoeken de verse markt en halen wat olijven
Op weg naar Ajaccio gaan we tussen deze eilanden groep door

Ajaccio is de grootste stad van Corsica. Het is de geboortestad van de Franse keizer Napoleon. Dat kan je niet ontgaan als je door de stad wandelt. Het verbaasd ons dat twee zulke grootheden (Columbus en Napoleon) van het eiland Corsica komen. We zien de citadel met de vuurtoren en bekijken de haven en lopen over de lokale markt waar we verse olijven kopen. Het product van dit eiland.  We genieten van het menu du jour. Er liggen hier diverse cruise boten dus het is gezellig druk in de stad. Ook de ferry waar we op uit keken in Nice ligt hier afgemeerd.

47 miles

Op Jean de Gaulle plein staat een monument van Napoleon
We bezoeken het geboorte huis van Napoleon waar dit borstbeeld tegenover staat met daarchter een sinaasappelboom
Alles staat in het teken van deze man
We ronden Cap Rossu, deze kaap die ons denken doet aan die van Lagos
Rechts achter dit fort ligt de haven ingang. Maar wij vonden de kosten te hoog en besloten hier voor anker te gaan.
Links achter de boom liggen we geankerd
Menu du jour …. Angelique haar keuze was uitstekend. Zie haar voorafje.

Eén gedachte over “ Ajaccio

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *