Cassis

Cassis

Cassis is een mooi klein haventje meteen leuk oud stadje

Om 9.20 verlaten we de haven van Marseille. Er staat al aardig wat wind. We moeten zelfs de genua reven als we kaap Croisette omgaan omdat we weer 24 knopen wind krijgen. We zeilen naar Cassis. Na 3 uur komen we aan. Er is maar plaats voor 1 nacht. Het is een kleine haven. We moeten op de kop van de steiger liggen met maar 1 meter wal waar we 6 stootwillen voor leggen en de rest wordt met lijnen vastgelegd. Voor morgen en overmorgen is de mistral wind (NW) Tramontane voorspeld 35-40 knopen wind. We gaan toch maar voor die ene nacht en wandelen naar de baai ernaast port Miou om te checken of we daar morgen en overmorgen kunnen liggen. Dat is geen probleem. Cassis is een gezellig plaatsje. ’s Avonds horen we overal live muziek. De volgende ochtend checken we of we toch nog die nachten kunnen blijven liggen en dat is mogelijk. Het ligt hier toch een stuk gezelliger dan in de baai hiernaast waar niets te doen is. We gaan lekker uitgebreid lunchen. Het is een gezellig plaatsje. Helaas liggen we zondag ook nog verwaaid. Na 2 dagen ben je hier wel uitgekeken. We wandelen dus veel en gaan weer naar de Calanque.

14 miles


15 minuten lopen van de haven ligt een kloof waar je beter kan afmeren dan in Cassis
We kijken uit op de burcht bij nacht
En aan de andere kant op het uitgaansleven
Tja daar sta je dan met je zwembroek of badpak …. uitrekken om toch de boulevard op te mogen? 🙂
Bijzonder afmeren in Cassis
Aanloop Cassis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *