Cala Arigilaga en Peñiscola

Cala Arigilaga en Peñiscola

Om 7.00 uur gaat de wekker en om 8.00 uur verlaten we de haven. Het lijkt wel werk 😉 Er staat bijna geen wind dus we beginnen met motorzeilen. We komen bij Castellon waar de BP raffinaderij staat. Daar liggen weer grote jongens voor anker waar we omheen zigzaggen. Je ruikt de raffinaderij al vanuit de verte. We willen naar Peñiscola wat niet zover is dus we besluiten lekker te gaan zeilen. Er staat weinig wind dus we gaan niet snel maar dobberen lekker rond. We ronden cabo de Oropesa en komen nu bij costa del Azahar. Het landschap verandert helemaal. Het wordt weer groen. We ruiken de dennengeur. Bij Cala Arigilaga liggen moorings en we besluiten hier vanacht te blijven. We duiken nog even de zee in om af te koelen. De nacht is wat onrustig. Deining komt weer vanaf zee en wind vanaf het land. We varen de laatste 5 mijl naar Peñiscola. Er is geen haven voor ons dus we gaan voor anker voor de vissershaven en gaan met dinghy op en neer naar het strand waar we deze kunnen vastleggen aan een boei. We lopen het laatste stukje door het water naar het strand. Het leuke oude stadje is op een schiereiland gebouwd. Bovenop staat het kasteel. Alle huizen zijn witgeschilderd. Daarnaast is het een soort Benidorm met allemaal flats. Hier gaan met name spanjaarden op vakantie. Hoewel we een enkele nederlander horen. Als er een keiharde sirene afgaat is er een hoop reuring in de haven. De vis wordt geveild. We zwemmen nog wat rond de boot en gaan ’s avonds lekker vis eten.

22 + 5 miles

Peñiscola heeft pittoreske straatjes
Een olijfboom

Wij ankeren net voor de haven.
Met de Dinghy boodschappen doen
Hier op de achtergrond nog wat zee. Alsof wij die nog niet genoeg hebben gezien 😉
Het water is zo warm dat je niet hoeft te bewegen. Anders ga je zweten … dus doen wij waar we goed in zijn ….niets 🙂
Dit stond op het menu vanavond
Even de visafslag bezocht
De aanloop naar Peñiscola. Hier zie je het er nog niet vanaf dat dit stadje een bezoek waard is.

2 gedachten over “Cala Arigilaga en Peñiscola

  1. Weer een leuke blog jullie kunnen in ieder geval lekker afkoelen in het water dat zou ik ook wel willen ,als ik het goed begrijp is het bij jullie nu bloedheet dus hou jullie taai.Groetjes van ons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *