Cascais & Sines

Cascais & Sines

Na Lissabon was het de hoogste tijd om weer eens te wassen. Op naar Cascais. Net buiten onze haven lag het Nederlandse marine schip De Ruyter. Altijd weer grappig om te zien als je zo ver van huis bent. We motoren 2 uur lang over de Taag naar Cascais. Dit blijkt een hele leuke stad te zijn met heel veel toeristen en een aanrader om te bezoeken. Portugal moet weer voetballen en in elk restaurant staan 3 tv’s dus we genieten weer mee. Het grappige is dat alle tv’s niet tegelijk het beeld door krijgen. Zo vernemen we als laatste als een soort wave dat portugal scoort. Na het eten gaan we nog even op een groot scherm op een plein kijken. In elke plaats zijn plekken ingericht met schermen zodat iedereen kan kijken met elkaar. Helaas is het afgelopen voor Portugal.

12 miles

Cascais blijkt een mooi toeristisch stad te zijn
De Ruyter in Lissabon
Het is mogelijk om te ankeren voor de haven van Cascais
Strand is direct bij het centrum

Porto verliest

Sines is de volgende bestemming. We kunnen pas om 8.40 uur weg omdat we het pasje niet eerder in mogen leveren. Eindelijk kunnen we aan de wind zeilen! We ronden Cabo Espichel als we langs Costa de Lisboa varen. We zien in de verte nog wat dolfijnen springen maar dat is te ver weg om een foto van te nemen. We ronden Cabo de Sines. Het is lange maar lekkere zeildag. We komen om 20.00 uur aan. Morgen houden we even een rustdag want de volgende tocht wordt weer zo lang. Er zijn namelijk geen havens waar je eerder kunt stoppen. We bezoeken de plaats Sines dat in het teken van Vasco da Gama staat. Hij was een Portugese ontdekkingsreiziger en de leider van de eerste expeditie van Portugal naar India. We hebben eindelijker lekker weer 24 graden en zon dus gaan even naar het strand.

56 miles

Vasco da Gama
En het uitzicht op Sines
Een typisch portugees zeilbootje uit de tijd van toen
De aanloop naar Sines nemen we ruim om de rotsen
De ingang van de marina ligt rechts

Eén gedachte over “ Cascais & Sines

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *