Laxe & Muxia

Laxe & Muxia

Tijd om weer verder te gaan. We gooien om de trossen los om 10.40 uur om droog te vertrekken. Al snel begint het weer te regenen. We motorzeilen richting het zuiden. We zien op een enkele zeil- en vissersboot na niemand. De meesten zijn in de haven blijven liggen. We beuken tegen de wind en de golven in. Louis ziet nog 4 vinnen van een dolfijnen maar ik keek net de andere kant op. We zetten koers richting Laxe. Hier moet je voor anker want er is geen haven waar je kunt aanleggen. Als we in de stromende regen aankomen, liggen er al 3 zeilboten voor anker. We hebben de Laxe baai uitgekozen omdat de golven de andere kant op staan en hopen hier een beetje beschut te liggen. We gooien het anker uit. Louis heeft de ankerwacht gevonden op onze Raymarine dus mochten we weggezet worden, dan krijgen we een alarm. Het was een klotsnacht maar we hebben toch nog redelijk kunnen slapen. De volgende ochtend is het eindelijk droog. Na het ontbijt halen we het anker op. Deze zit vol met kelp, zeewier waarop het anker soms moeilijk houdt.

38 miles

Laxe bij het ochtend gloren
Aanloop Laxe

Vandaag schijnt eindelijk een klein zonnetje. We  gaan het eerste stuk als een tierelier. Dik 6 knopen. We besluiten om maar meteen door te zetten naar Muros. Maar dan draait de wind en zakt helemaal in. We proberen nog de spinnaker erbij te zetten. Maar dat mag niet baten. Alles klappert en we komen niet vooruit. Zelfs het melkmeisje werkt niet met al die golven. Uiteindelijk besluiten we om dan maar naar Muxia te gaan. Een heerlijke dag met eindelijk zon. We leggen aan in Marina Muxia waar we vriendelijk door de havenmeester c.q. bezinepomp medewerker worden geholpen. Het is nog erg rustig hier in de haven.

20 miles

Aanloop Muxia

3 gedachten over “Laxe & Muxia

  1. Hey Louis en Angelique, inmiddels heb ik al jullie blogs gelezen, leuk om zo met jullie mee te zeilen. Wat een mooi avontuur
    Groetjes van een zonnig Texel, Marleen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *