Uitstapje naar Arlès

Uitstapje naar Arlès

We moeten de tijd nog even doden dus besluiten om naar Arlès te gaan. Goede tip Laurent! We boeken een hotel en blijven daar 1 nacht slapen. Arlès is een prachtige stad aan de Rhône met Romeinse monumenten zoals het amfitheater. Ook heeft Vincent van Gogh hier gewoond en veel schilderijen gemaakt. We volgen dan ook de Vincent van Gogh route door de stad heen en komen op allerlei plekken waar hij de schilderijen gemaakt heeft. Heel erg leuk om te zien… Het is wel raar om na 7 maanden niet in een boot op het water te slapen 😉

Dit is de tuin van het huis geschilderd door Vincent van Gogh
Een herdenkingsbeeld geschonken door de familie Singer

De volgende dag bezoeken we een expositie in het voorste deel van het klooster. Het gebouw van binnen is prachtig. Na de lunch besluiten we om de bus terug naar de boot te nemen. Deze gaat niet zo regelmatig. Dit verloopt heel anders dan gedacht. Na ruim een half uur gewacht te hebben, blijkt deze niet te gaan i.v.m. de blokkades die de Fransen hebben neergezet. Bij het station kunnen ze niet zeggen waar de blokkades zijn van de “Gillets Jaunes” =gele hesjes, dus we krijgen het advies om de trein te nemen naar Miramas. Daar aangekomen wachten we weer op de bus. Ook deze komt niet opdagen en we proberen een taxi te krijgen, maar deze kunnen ook niet rijden. Weer een trein genomen naar Fos sur Mer om maar dichterbij de boot te komen. Daar gaat de deur van de trein niet open en daarom eindigen we in Port de Bouc. Daar proberen we een bus te vinden maar die rijden ’s avonds niet meer. Er wordt voor ons een taxi gebeld maar die geeft aan dat hij er ook niet door kan en we mogen hem een uur laten bellen om te vragen of de blokkades al zijn opgeheven. Het is inmiddels al half 7 dus we besluiten maar om daar een hotel te nemen want we zitten gewoon vast in de middle of nowhere. De volgende ochtend gaan we weer op zoek naar de bushalte. Uiteindelijk vinden we die maar dan krijgen we te horen dat ze weer blokkades aan het houden zijn. We zien ook de ene na de andere auto langsrijden met een geel hesje aan. Net als we denken dat we dan maar weer een trein moeten nemen om in elk geval in Fos sur Mer te komen, komt de bus aanrijden. Gelukkig gaat deze nog wel en zijn we niet voor niets zo vroeg op gestaan. We komen om 11.00 uur blij en opgelucht in Port Saint Louis du Rhône aan en lopen het laatste stukje naar huis. Het was me het avontuur wel weer.  

51 km

Door Arles loopt de van Gogh route die wij gaan volgen

Moeilijk te zien met die geparkeerde auto’s
De molen van Vincent … maar is wel even uitgebouwd
We kijken onze ogen uit

We stuiten ook hier op een oud amfitheater

Het klooster bevat nog steeds mooie oude ornamenten
En dan het laatste plaatje uit Frankrijk zoals wij deze mochten zien 🙂

9 gedachten over “Uitstapje naar Arlès

  1. Was in de veronderstelling dat jullie nog wat later terug zouden komen. Wat zal het moeilijk zijn om weer “gewoon” te gaan leven. Wij hebben genoten van jullie verslag van deze mooie reis.
    En wensen jullie ook nog een voor het laatste stukje een goede reis.
    Gr. Rob en Doreen

  2. Wat hebben jullie een mooie reis gemaakt. Ik heb genoten van jullie leuke verhalen en de foto’s. Goede terugreis gewenst en hartelijke groeten van Tosca

    1. Ja het was het dubbel en dwars waard 🙂 Zeker aan te raden voor degene die dit ook zo willen doen! En hoop dat jou reis naar Corsica ook zo bevallen is. Ben je ook nog naar Bonefacio geweest?

  3. Graag gedaan voor de tip…Ik hoop dat jullie en de boot niet teveel problemen met de blokkades krijgen..dubbel gevoel dat jullie reis bij mijn geboorte regio is beindigd…had Ik graag jullie willen zien varen Langs adriatische kust bvb…maar goed, ik hoop dat jullie zullen niet blijven met een trip…to be continued with Syladiscovery 2 (?!?)..groetjes en wel thuis

  4. Lieve mensen, wat heb ik genoten van jullie reisverhalen, bedankt ! En een heel goede thuisreis toegewenst naar het nu koude Nederland. Hier gaan steeds meer boten onder hun winterdek…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *