St. Tropez

St. Tropez

Om 9.10 uur gaan we anker op richting St. Tropez. We beginnen met motorzeilen maar al snel draait de wind en krijgen we een heel klein beetje van achteren. We motoren dus verder. We zien steeds meer hele grote motorboten langskomen, “Lady A” met zijn 56 meter. We zijn onder de indruk. Net voordat we bij de kaap van St. Tropez zijn trekt de wind aan en kunnen we lekker zeilen. We ronden de kaap. Vlak voor de haven van St. Tropez ligt “Elipse”, een enorme boot van 163 meter lang en ook wij zien nu in dat “Lady A” maar een Mini is onder de Bently’s. Er staat zelfs een helikopter op het dek. We maken handig gebruik van ons afgemeerde windscherm en in de luwte laten we het grootzeil zakken.  We varen de haven in om even rond te kijken en gaan tenslotte buiten de haven voor anker. Dat is nogal lastig want er ligt bijna overal zeegras en dan houdt het anker niet. Uiteindelijk vinden we een plekje zonder. Na het eten gaan we met de dinghy naar de stad. We kijken onze ogen uit. De haven ligt nu vol met grote boten. Bijna allemaal geregistreerd in George Town of in Valetta. De matten liggen op de kade met schoenen ernaast en het personeel staat de loopplank te bewaken. We wandelen de kade af en Louis ziet een boot waarvan 2 stootkussens op de kade liggen in plaats van tussen de boot en de kade. Hij waarschuwt de eigenaar. Die komt kijken maar doet niets. Dus Louis geeft aan dat er wel wat aan gedaan moet worden. Dan roept hij dat er iemand voor komt, want ook deze bootjes willen geen krasje op de zijkant. Het personeel komt al aangesneld. We wandelen door het mondaine stadje heen. Het is erg mooi en leuk dat we dit hebben mogen zien!

33 miles

St Tropez … op naar een andere wereld!
Met deze 163 meter nemen wij aan dat de eigenaar ook ledlampjes heeft geïnstalleerd om het milieu te sparen 🙂
Lijkt Madonna wel…. mooi gemaakt en erg origineel!
Ook hier gaat de zon weer onder. Weltrusten
Tja even met het bijbootje spelen. Ja wij hebben allemaal hetzelfde doel 😉
Ieder zijn eigen speledingetje …. maar dit vind ik wel erg mooi!

5 gedachten over “St. Tropez

  1. Goh wat een grote boten maar ze kunnen niet meer doen dan wat jullie doen alleen doen ze dat niet zelf maar het personeel. Ik denk dat jullie meer genieten dan zij.We zagen dat jullie de haven van St. Tropez in waren gevaren en er na 10 min.weer uit waren en we moesten lachen want die prijs willen jullie niet betalen Antoinette zei dat het 80 euro per nacht kost daar. Groetjes van ons.

    1. In Monaco kwam ik er achter dat ik heel wat bezittingen heb. Voor het gemak hadden ze het genummerd met Louis 2 of 13 etc. Maar ook zag ik voor het eerst dat jij heilig verklaart bent St. Laurent 🙂

      1. Louis II is een van de voormalige gezant van Monaco..idd ik weet dat er is o.a. een straat naar me vernoemd.. Wel uitzonderlijk zo’n Donkere wolken in Monaco …de prinsen van Monaco Zijn echt sport liefhebbers (auto, Voetbal, watersport, tennis) …ik hoop dat jullie van zuid frankrijk hebben genoten, nu Zijn jullie Wellicht al in Italie aan het binnen varen… Groeten uit Tenerife waar ik op vakantie Ben

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *