Roompot (Zeeland)

Roompot (Zeeland)

Na het losgooien van de lijnen hebben we ons via kanaal 21 gemeld en mochten we de haven van Scheveningen verlaten. Dit moet je doen omdat je niet kunt zien of er iemand binnenkomt. Het is helaas wat kouder dan vorige week dus de mutsen konden weer op. Qua timing vertrokken we vandaag niet op het juiste moment. Het getij zit ons niet mee. We hadden de eerste 4 uur het getij en ook de wind volledig tegen. Toch hebben een beetje kunnen zeilen. Na het verlaten van de haven gingen we naar de Maasmond. Plots dook er een badmuts (zeehond) naast onze boot op. Dat is altijd weer leuk om naar te kijken.

Op naar de altijd drukke Maasmond om ons te melden bij boei MN1 dat we de zee snelweg gaan oversteken. Zij houden ons dan in gaten zodat wij de 3 mijl veilig over kunnen steken. Dit duurde vandaag erg lang want met met 2 knopen en wind tegen schiet het niet echt op.


Daarna kon gelukkig het zeil uit en speerden we over het water richting Zeeland. We besloten om niet in Stellendam te stoppen maar door te zetten naar Roompot. Dat eindigde in een zware tocht. Ondanks dat we het getij nu wel mee hadden werden we met windkracht 7 op het einde en golven van een meter alle kanten op geslingerd. Uiteindelijk de sluis gehaald en naar binnen gevaren. Rust 🙂

55 miles

4 gedachten over “Roompot (Zeeland)

  1. Jeetje, wat een heftig begin van de reis. Hopelijk gaat het verder voorspoediger en wordt het weer, hoe meer je zuidelijker gaat, beter.
    Leuk om jullie blog te lezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *